Kinesiologie inzetten als herprogrammerings techniek van het onderbewustzijn.

Onderbewustzijn

Wat is onderbewustzijn

Onderbewustzijn is een algemene term die wordt gebruikt voor het onbewuste deel van ons cognitieve systeem. Het is het deel dat ons bewustzijn vormt, maar waar we geen directe controle over hebben. Het onderbewustzijn is verantwoordelijk voor onze gedachtepatronen, herinneringen, emoties en gevoelens. Deze onbewuste processen zijn vaak moeilijk te veranderen, maar met de juiste technieken kan ons onderbewuste worden aangepakt.

Wat is kinesiologie

Kinesiologie is een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Het is een methode die gebaseerd is op het onderzoeken van de beweging van het lichaam, zowel fysiek als energetisch. Kinesiologie biedt vele voordelen, waaronder het verminderen van stress, het verbeteren van het immuunsysteem en het verhogen van energie

Magie; Kinesiologie inzetten als herprogrammeringen techniek

Door middel van kinesiologie kan het onderbewuste worden ge(her)programmeert. Met behulp van de spiertest’ kan worden vastgesteld welke overtuigingen of gedragspatronen een persoon belemmeren, waarna deze kunnen worden aangepakt. De kinesioloog maakt dus contact met je onderbewuste, zodat we de achterliggende oorzaak van een klacht of hulpvraag in kaart kunnen brengen. En dat daar op een persoonlijke wijze een verandering in gemaakt kan worden. Daarnaast zet het je zelf herstellend vermogen aan en het stelt je in staat een persoonlijke ontwikkeling door te maken om je welzijn te verbeteren, door bewust te zijn van wat er onbewust gebeurt in je lichaam.

gezondheid piramide, fysiek lichaam, emoties, biochemie, energie om ons heen

De voordelen van Kinesiologie

De voordelen van kinesiologie voor je gezondheid zijn talrijk. Het helpt je om stress en spanning te verminderen, je energieniveau te verhogen en je algehele gezondheid te verbeteren. Door kinesiologie toe te passen, kan je lichaam in balans brengen, wat leidt tot meer energie, betere slaap en meer vitaliteit

Naast het bezoeken van een kinesioloog, is het ook mogelijk om kinesiologie zelf toe te passen. Er zijn veel verschillende technieken die je kunt gebruiken om je gezondheid te verbeteren. Deze leer je o.a. tijdens de behandelingen of je leert deze in een training of cursus.

Herprogrammering | Persoonlijke ontwikkeling | stress release | transformatie

Eerst zelf aan de slag?

Persoonlijke ontwikkeling is een proces van verandering waarbij je uitdagingen aangaat, doelen stelt, je gedrag aanpast en op zoek gaat naar ondersteuning. Het is belangrijk om hierbij ook te reflecteren op je eigen gedrag. Om deze veranderingen te bewerkstelligen, is het belangrijk dat je een plan maakt. Begin met het stellen van korte- en lange termijn doelen. Zet daarnaast ook stappen om deze doelen te behalen. Ga uitdagingen aan, verander je gedrag en zoek ondersteuning bij anderen. Dit kan door middel van coaching of ondersteuning van vrienden of familie. Als laatste is het belangrijk om regelmatig te reflecteren op je eigen gedrag. Kijk of je op de juiste manier bezig bent en of je doelen behaald worden. Door middel van deze stappen kan je jouw persoonlijke ontwikkeling bevorderen.

Realistische doelen maken

Zijn er ondanks je eigen inzet, doelen niet haalbaar of je bent er nog niet tevreden mee. Schroom je niet om contact op te nemen met een kinesioloog. Wij, kinesiologen, geven dat zetje in de juiste richting waarna je het zelf weer kunt oppakken.

Ria Jansen | Kinesioloog | Reach Inner Awareness | Biddinghuizen | Flevoland