Kinderen-energie-leeglopen-boos-verdrietig-angstig

HET BEWAKEN VAN JE EIGEN ENERGIE

Het bewaken van je eigen energie

In onze hectische wereld worden we vaak meegesleept door eindeloze verplichtingen, de verwachtingen van anderen en onze eigen drang om alles perfect te doen.

Dit kan overweldigend zijn. Daarom is het van groot belang om zo nu en dan even stil te staan bij onszelf. De uitspraak “Herinner jezelf eraan om elke avond je energie terug te roepen naar je lichaam” raakt precies de kern van dit idee. Maar wat houdt dit eigenlijk in?

balans-energie-terughalen-holistisch-kinesiologie

Je kostbare bron - jouw energie

Stel je voor dat je energie een kostbare bron is, vergelijkbaar met water in een oase. Gedurende de dag delen we dit water uit aan planten, dieren en reizigers die langs onze oase komen. Aan het einde van de dag kan het soms lijken alsof er bijna geen water meer over is voor onszelf. Het is dan van essentieel belang om deze bron weer aan te vullen, zodat we de volgende dag weer voldoende energie hebben om te delen.

Oefening: hoe jij je energie terughaalt

energie-terughalen-kinesiologie

Hoe kun je nu precies je energie terugroepen naar je lichaam? Een van de meest eenvoudige manieren is het creëren van een klein ritueel voor jezelf voor het slapengaan. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het kan zo simpel zijn als vijf minuten stilzitten op een rustige plek, je ogen sluiten en diep ademhalen. Plaats je linkerhand op je hart en je rechterhand ter hoogte van je navel. Voel de grond onder je voeten en focus op je ademhaling. Bij elke inademing haal je positieve energie naar binnen, en bij elke uitademing laat je stress en vermoeidheid los

Dit korte moment van rust bied je de gelegenheid om je energie terug te roepen en tegen jezelf te zeggen: “Ik ben wie ik ben en ik hou van mezelf. Ik laat iedereen los die een beroep doet op mijn energie. In plaats daarvan stuur ik hen liefde.” Het mooie is dat je dit dagelijks kunt doen.

Dus, als je je ooit overweldigd of uitgeput voelt, herinner jezelf dan aan deze uitspraak. Neem de tijd om je energie terug te roepen naar je lichaam, want je verdient het. De eerste stap? Reserveer nu of vanavond vijf minuten voor jezelf. Adem diep in, adem uit, en vul je eigen oase weer bij. Zo ben je niet alleen goed zoals je bent, maar geef je jezelf ook de ruimte om te blijven groeien

Als je tijdens of na de oefening merkt dat je wel wat ondersteuning kunt gebruiken, dan nodig ik je van harte uit in mijn praktijk. Ik sta klaar om je te begeleiden bij het terughalen en behouden van jouw eigen energie. Je kunt eenvoudig een afspraak inplannen via mijn website: www.kinesiologieria.nl.

Samen werken we aan het herstellen van jouw innerlijke balans en het versterken van jouw welzijn.

balans-kinesiologie-rust-holistisch-leven

Het bewaken van je eigen energie is een belangrijke rol!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *