van-buikpijn-naar-balans-in-de-buik

Kinesiologie als ondersteuning bij gewichtsbeheersing

Kinesiologie als ondersteuning bij gewichtsbeheersing

van-buikpijn-naar-balans-in-de-buik

Gewichtsbeheersing is een uitdaging waar veel mensen mee te maken hebben. 

Het bereiken en behouden van een gezond gewicht vereist een holistische benadering die niet alleen gericht is op voeding en lichaamsbeweging, maar ook op het begrijpen en aanpakken van de onderliggende oorzaken van gewichtstoename. 

Kinesiologie, een complementaire therapie die zich richt op het herstellen van balans in het lichaam, kan een waardevolle ondersteuning bieden bij het bereiken van gezond gewichtsbeheer. In dit blog zal ik bespreken hoe kinesiologie kan helpen bij gewichtsverlies, stofwisselingstimulatie, het aanpakken van emotioneel eten en begeleiding. 

Stimuleren van de stofwisseling met kinesiologie

gezonde-leefstijl-die-bij-jou-past-met-kinesiologie

Een trage stofwisseling kan het moeilijk maken om gewicht te verliezen, zelfs bij een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Daarnaast spelen de hormonen ook een grote rol in dit alles!

Gelukkig kan kinesiologie helpen bij het stimuleren van de stofwisseling door middel van gerichte correctietechnieken en voedingsadviezen.

Door het identificeren van disbalansen in de spijsvertetring en hormoonhuishouding kan een kinesioloog de balans herstellen. Na de behandeling wordt er samen een behandelplan opgesteld om de stofwisseling te blijven optimaliseren. 

Aanpakken van emotioneel eten met kinesiologie

Emotioneel eten is een veelvoorkomende oorzaak van gewichtstoename en kan moeilijk te doorbreken zijn. 

blij-met-mijn-lijf-met-kinesiologie

Als jij nu worstelt met emotioneel eten en het moeilijk vindt om deze gewoonte te doorbreken, overweeg dan zeker een kinesiologie consult.

Met de unieke benadering van kinesiologie, gericht op het herstellen van de emotionele balans en het verminderen van stress, kun je op een dieper niveau werken aan het aanpakken van de oorzaken van emotioneel eten.

Geef jezelf de kans om emotioneel evenwicht te vinden en de controle over je eetgedrag terug te krijgen.  

in-balans-met-testbuisjes-bij-een-kinesioloog

Neem vandaag nog de stap naar een kinesiologie consult en zet jezelf op het pad naar een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven. 

#gewichtsbeheersing #kinesiologie #hormoondisbalans #kinesioloog #reachinnerawareness #Biddinghuizen #emotieeter #patronendoorbreken #blijmetjelijf #coach #dieetcoach #holistisch #natuurgeneeskundige #holistischtherapeut  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *